Енергийните гигант Chevron и Exxon Mobil отчитат огромни печалби  за 

...
Енергийните гигант Chevron и Exxon Mobil отчитат огромни печалби  за 
Коментари Харесай

Chevron и Exxon Mobil не планират увеличение на производството си

Енергийните колос Chevron и Exxon Mobil регистрират големи печалби  за  последните месеци, само че декларират,че не възнамеряват да усилват производството си.

Печалбата на Chevron за първото тримесечие е 6,3 милиарда $, четири пъти по-голяма от същия интервал на предходната година. На Exxon е единствено 5,5 милиарда $ и единствено два пъти по-голяма.

Нефтените и газовите компании са измежду най-печелившите  от покачващите се цени на  горивата, които съгласно Американската автомобилна асоциация  през последните 12 месеца са нарастнали с 44 %.Суровият нефт остава над 100 $ за барел на фона на лимитирани доставки след пандемията и спора в Украйна.

Въпреки апелите на администрацията на Байдън за увеличение на производството на нефт и за понижаване на потребителските цени, ръководителите на 2-те компании декларират, че ще запазят производството на релативно устойчиво равнище.

В тази връзка ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и водачът на болшинството в Сената Чък Шумър предлагат  законопроект, който да даде право на регулаторите да наказват  петролните и газовите компании при положение на съзнателно поддържане на високи потребителски цени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР